Ne Güzel Tavşanımızdın Sen Bugs Bunny

Yok korkmayın nostalji yapmayacağım, ama özellikle 80 ve 90 larda çocukluk döneminizi geçirdiyseniz Bugs Bunny'nin unutulmayacak bir karakter olduğunun da farkındasınızdır.

Zeki, kurnaz, uyanık, hilebaz, biraz da narsist, kendinden emin, elinde havucuyla takılan Bugs Bunnyciğimizin, 1938-40 lı yıllarda doğmuş olduğunu öğrenince biraz şaşırdım doğrusu. Meğer bizden ne kadar büyükmüş. 

Zamanında Warner Bros'u zengin etmiş tabi, ikinci dünya savaşı sırasında da yaşayan masum kahramanımızı, wikipediadan aldığım bilgiye göre, Hitler, Mussolini ve Japonyaya karşı da kullanmış uyanıklar. Bu siyasi tarafının, doğru mu yanlış mı kullanıldığına fazla bulaşmadan devam ediyorum.

Bir sürü ödülü var tavşanların feriştahının:).

Ama benim Bugs Bunny'nin, sonradan fark ettiğim ve çok sevdiğim özelliği ne biliyor musunuz?

Bilinç altımıza operayı işledi kerata. Özellikle 1816 da galası yapılan "Sevil Berberi" ni, 1950 yılında, bir de Bugs dan izleme şansımız oldu. Tabi biz bunu 35-40 sene rötarlı izledik ama aşağıdaki sahne hala aklımda. 

bugs bunny seville barber ile ilgili görsel sonucu

bugs bunny seville barber ile ilgili görsel sonucu

bugs bunny seville barber ile ilgili görsel sonucu
Unutmak istemediklerim arasında mı tartışılır ama gerçekten eğlenceli, etkili, bu yüzden burada olmayı hak ediyor. Her ne kadar ben çok fazla opera düşkünü olmasam da, bu tınıları duyup mırıldanabilince pek hoşuma gidiyor doğrusu. 

Sen çok yaşa e mi Bugs.


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Neden Mutlu Olur?

Mr.Nobody - Bay Hiçkimse (2009)

Kaplumbağa Terbiyecisi