Ay Çok Güzel Oldu - Alman Pastası

Alman pastasını oldum olası severim. Tabii yanlış anlaşılmasın çikolatalı pastalara sevgim ayrı, bana alırsanız çikolatalı pasta alın da :), alman pastasını da severim yani. 

Bir ramazan akşamı alman pastası almak üzere gitmiş olduğum pastanede, "ramazan olduğu için alman pastası satmıyoruz" diyen satıcıya gülerken "neden" diye sormadığıma yanarım. Gerçi cevabı içinde ramazan olduğu için satmıyorlarmış. Ama belki neden diye sorsaydım gerçek cevabı öğrenirdim aah ah, geçmişe dönülmüyor, belki bu ramazan aynı sahneyi yaşamak için almaya giderim de öğrenebilirsem cevabı paylaşırım.

Dün bir deneyeyim dedim şu mereti, internetten bulduğum tarifi uyguladım. Aslında yalancı alman pastası oldu bu, normal kek hamurunun arasında kreması var ama gerçekten çok güzel oldu, hemen unutmak istemediklerim arasına ekleyeyim dedim, bence siz de deneyin. Yazıyorum tarifi, hadi yine iyisiniz.

He bu arada tarifte ramazan ayında yapılmayacak bir durum göremedim ben, gönül rahatlığıyla 365 gün 6 saat hatta artık yıllarda bile yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. 

Keki için;

2 yumurta 
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya

Kreması için;

500 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
Vanilya

Hazırlanışı;

Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Kekin püf noktalarında önce yumurtaları çırpmak, sonra şeker katıp çırpmak, sonra yağ ekleyip karıştırmak sonra süt ekletip karıştırmak yer alır. Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı üst üste ekleyip aynı anda karıştırmak gerekir, ama çok çırpmamalı ki kekimiz iyi kabarsın. 170 derece civarı önceden ısıtılmış fırına atıyoruz orda takılıyor kekimiz. 

Kekimiz pişerken ben kremayı hazırladım, pişene kadarı soğudu iyi oldu bence. Krema için bodoslama tüm malzemeyi ateşte karıştırdım ben, gayet de oldu. Ama bir dahaki sefere tereyağını ve vanilyayı en son eklemeyi düşünüyorum bakalım nasıl olacak. 

Kek piştikten sonra biraz soğumasını bekledim. Bu arada kremayı soğumaya başlayınca da çırptım daha pürüzsüz oldu. Keki ortadan kesip kremanın birazını sürdüm,  sonra muz ekledim ( muzların kararmaması için limon suyına batırılıyormuş ama ben denemedim), muzun üzerine tekrar kremanın kalanını ekledim ve diğer parçayla kapattım. İyice soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip buzdolabına koydum, sonra da afiyetle yedim:)

Pişman olmayacaksınız. (Belki belinizde çıkan simiti görünce, ya da tartıdaki +2 yi görünce pişman olabilirsiniz ama bunun tek suçlusu benim masum pastam değil emin olabilirsiniz.)


Yorumlar

  1. Gülen hanımcığım hafta sonu misafirlerime bu fevkaladenin fevkinde olan tarifinizden yapmak istiyorum , tarifinize 5646546 like gönderiyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ediyorum sey... hanimcigim like lar icin. Yaptiniz mi oldu mu tarif?

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan Neden Mutlu Olur?

Kaplumbağa Terbiyecisi

Hedonik Uyarlanma